Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικες κάλτσες περιμένουν τον Άη Βασίλη



Η γιορτινή διάθεση όλο και ανεβαίνει καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Φωτάκια, διακοσμητικά, γλυκά και δώρα έχουν την τιμητική τους και κάνουν κάθε φατσούλα να χαμογελά! 

Μια πολύ ωραία ξενόφερτη ιδέα είναι οι χριστουγεννιάτικες κάλτσες που σύμφωνα με την παράδοση κρεμάνε τα παιδιά στο τζάκι περιμένοντας να τις γεμίσει ο Άγιος Βασίλης με δωράκια, ζαχαρωτά και φλουριά. Μια γιρλάντα με καλτσούλες για το τζάκι της μου ζήτησε και η φίλη Νάσια και βέβαια δεν μπορούσα να αρνηθώ, αφού εκτός των άλλων τις ήθελες κυρίως για τα γλυκά της αγοράκια. 

Έτσι με κυρίαρχα χρώματα το κόκκινο, το λευκό και το πράσινο έφτιαξα τέσσερις καλτσούλες, μία για κάθε μέλος της οικογένειας. Ενδιάμεσα κρέμασα γλυκάκια (πουτίγκες) που διακόσμησα και με χαντρούλες για επιπλέον λάμψη.





Το πατρόν που χρησιμοποίησα για τις καλτσούλες είναι αυτό που φαίνεται στη συνέχεια και το βρήκα σε μια απλή αναζήτησα στο google. Εάν θέλετε να φτιάξετε και τις δικές σας καλτσούλες μπορείτε να αντιγράψετε το πατρόν και να το προσαρμόσετε σε όποια διάσταση θέλετε.





Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...