Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους και συγγενείς και το φαγοπότι θα έχει την τιμητική του! Τα παιδιά δε ονειρεύονται από τώρα σοκολατένια αβγά και κουνελάκια!

Και μπορεί τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα να είναι ιδιαιτέρως ξεχωριστά, το Πάσχα όμως γιορτάζετε με μοναδικό τρόπο σε πολλά μέρη της γης.


Ένα έθιμο που αφορά κυρίως στα παιδιά και πραγματοποιείται σε Αμερική, Αγγλία και Γερμανία είναι το κυνήγι των πασχαλινών αβγών. Και είναι τόσο ωραίο που έχει πια φτάσει και στα μέρη μας και πολύ το διοργανώνουν για τα παιδάκια τους ανήμερα του Πάσχα.


Η παράδοση λέει ότι το πασχαλινό κουνελάκι κρύβει σοκολατένια αβγά και γλυκίσματα στον κήπο. Τα παιδιά καλούνται να τα βρουν και να γεμίσουν τα καλαθάκια τους με όσα περισσότερα μπορούν!
Πολλές φορές τα παιδάκια μεταμφιέζονται και σε κουνελάκια φορώντας αυτιά κούνελου ή και ουρίτσες. 

 


Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το έθιμο έφτιαξα κορδέλες με αυτιά κουνελιού από τσόχα για το μαγαζί μας στο Etsy και ήδη τρία από αυτά αυτά ταξίδεψαν για Αμερική. Η ιδέα μου ήταν να φτιάξω ένα σχέδιο αποκλειστικά για κοριτσάκια σε λευκό χρώμα πλαισιωμένα από λουλουδάκια και φυλλαράκια. Το άλλο σχέδιο ήταν πιο απλό και σε δύο συνδυασμούς χρωμάτων, ώστε να μπορεί εύκολα να φορεθεί και από αγόρι και από κορίτσι.

 


Οι κορδέλες στο πίσω μέρος τους έχουν ραμμένο λάστιχο, ώστε να μπορεί εύκολα να ταιριάξει σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, αλλά και να στέκεται καλά στο κεφαλάκι χωρίς να γλιστράει. Επίσης, στο εσωτερικό των αυτιών έβαλα σύρμα πίπας, έτσι τα αυτάκια μπορούν να λυγίζουν κιόλας!

 



Εάν βρεθούμε στη Λευκάδα φέτος το Πάσχα, σίγουρα θα οργανώσουμε και το δικό μας κυνήγι αβγών!



4 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Όπως πάντα υπέροχες κι ευρηματικές οι κατασκευές σου, αδερφάκι!! Πάντως, κι εγώ θα έπαιρνα μέρος σ' αυτό το παιγνίδι! Μήπως να μου φτιάξεις κι εμένα ένα ζευγάρι αυτάκια;;

Νίκη είπε...

Πολύ ωραίο εθιμο κι αυτο κι εσύ το απογειώνεις!!!
Καθόλου δεν πειράζει που είναι ξενοφερτο. Ό,τι φέρνει χαρα είνα καλοδεχούμενο!
Φιλιά!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Φιλάκια...

GrMusicFM είπε...

Greek Music Albums

https://grmusicfm.blogspot.com/

Türkçe Şarkıların Yunanca Versiyonları

https://turkgreek.blogspot.com/

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...