Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Διακοσμητικά βάφτισης με θέμα το μάγειρα!



Τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε με μια πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πρόκληση. Η μαμά Σταυρούλα επικοινώνησε μαζί μου για να με ρωτήσει σχετικά με διακοσμητικά που αφορούν στην επικείμενη βάφτιση του γιου της, λέγοντάς μου ότι το θέμα που είχε επιλέξει είναι ο "ΜΑΓΕΙΡΑΣ"! 

Ενθουσιάστηκα και με πολύ μεράκι προσπάθησα να δημιουργήσω ότι καλύτερο για την περίπτωση, Η μαμά Σταυρούλα, άλλωστε, ήταν πάρα πολύ βοηθητική, μιας και είχε ακριβώς στο μυαλό της τι ήθελε. Οπότε, η αποστολή μου ήταν να φτιάξω μια γιρλάντα με το όνομα του παιδιού και μερικά διακοσμητικά, όπως γάντι φούρνου, σκούφο μάγειρα και τσαγιέρα στερεωμένα σε ξύλινα καλαμάκια baboo.

Η πρόκληση ήταν ότι προτιμούσε να χρησιμοποιήσω καρώ υφάσματα, που ομολογουμένως ταιριάζουν απόλυτα με το θέμα, παρά τσόχα. Επειδή στη ραπτομηχανή δεν μπορώ να ράψω τόσο μικρά κομμάτια (η τεχνική και οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες...), έπρεπε να βρω άλλο τρόπο για να τα ράψω στο χέρι, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφτάνε οι άκρες.

Ύστερα κι από συμβουλή της αδερφούλας, μετρ του θέματος, χρησιμοποίησα ένα χαρτί που σιδερώνεις στο ύφασμα και γίνεται και πιο σταθερό, αλλά και δεν ξεφτάει. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω πως ακριβώς γίνεται. 









Μια ακόμη πρόκληση ήταν να φτιάξω έναν τσόχινο μάγειρα, ο οποίος ομολογουμένως μπορεί να είναι χρονοβόρος στην κατασκευή του, αλλά με ικανοποίησε πολύ μιας και δεν είχα ξαναφτιάξει κάτι παρόμοιο! 











Εύχομαι στο μικρό Νικήτα να είναι πάντα γερός και να χαρεί το όνομά του και κάθε ευτυχία στην οικογένεια της Σταυρούλας από την όμορφη Κρήτη!








5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απλά υπέροχα!!!!!!

Pepi είπε...

Καταπληκτικός ο μικρός μάγειρας!!!! Γεια στα χέρια σου!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Εγω το μάγειρα τον είδα απο κοντα και απλώς ξετρελάθηκα με τη λεπτοδουλειά του! Αφού να φανταστείτε η πόδια του ειναι ξεχωριστό ένδυμα που το φοράει σαν να ήταν αληθινός σεφ! Εμένα μου άρεσαν ποοοολυ και τα ζωηρά χρώματα των υφασμάτων!! Εύγε αδερφάκι και να ζήσει ο μικρός!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα όλα
Φιλάκια ...

ikaxela είπε...

Υπέροχο!!!! feltro!!!

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...