Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Μια χειροποίητη στολή ινδιάνας για τη μικρή Ειρήνη


Πρέπει να ομολογήσω ότι η αγαπημένη μου γιορτινή περίοδος όλου του χρόνου είναι οι Απόκριες! Μασκαρέματα, χορός και πειράγματα, τι καλύτερο; Έτσι τώρα που η Ειρήνη είναι 2,5 και αντιλαμβάνεται καλύτερα τα πράγματα, συμμετέχουμε όσο είναι δυνατό σε αποκριάτικες εκδηλώσεις και πάρτι με πολύ κέφι. 

Την Κυριακή που μας πέρασε πήγαμε στο Ζάππειο, στην καθιερωμένη παιδική αποκριάτικη γιορτή του Δήμου Αθηναίων. Ευτυχώς ο καιρός ήταν σύμμαχος και ο χώρος κατακλύστηκε από χαμογελαστές φατσούλες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ήμασταν καλεσμένοι στο  πάρτι γενεθλίων του μικρού Ορφέα, το οποίο θα ήταν και μασκέ, οπότε ήταν μια καλή ευκαιρία να ντυθεί η μικρή. 


 


Ένα από τα τραγούδια που της αρέσει πολύ τελευταία είναι "οι δέκα μικροί ινδιάνοι" από τα ζουζούνια, οπότε σκέφτηκα ότι δε θα ήταν και πολύ δύσκολο να της φτιάξω μια στολή ινδιάνας. Ευτυχώς είχα ένα μπεζ χνουδωτό (minky) ύφασμα που είχα παραγγείλει από Αμερική και έγινε η ιδανική βάση για το φόρεμα. Με μπούσουλα ένα φορεματάκι της αμάνικο, έφτιαξα ένα πρόχειρο πατρόν και έκοψα τα δύο μέρη του φορέματος. Ευτυχώς αυτό το ύφασμα δεν ξεφτάει, οπότε εξοικονόμησα αρκετό χρόνο μιας και δε χρειάστηκαν στριφώματα. Σειρά είχε η διακόσμηση του φορέματος, με μια ζώνη στη μέση και πολλά κρόσια στο γιακά και στον ποδόγυρο που έφτιαξα με τσόχες.


Τη διαφορά, βέβαια, έκαναν τα αξεσουάρ που συμπληρώνουν τη στολή, η κορδέλα με τα φτερά για το κεφάλι και δυο σειρές κρόσια με φτερά που μεταμόρφωσαν τα απλά μποτάκια μας σε ινδιάνικα! 







Καλές Αποκριές σε όλους και καλή διασκέδαση!





5 σχόλια:

Νίκη είπε...

Καλέ πως μεγαλώσατε έτσι; Φτου,φτου, δεσποινίδα ολόκληρη και κούκλα!
Καλά η στολή είναι τέλεια! Οι απόκριες θα μου άρεσαν κι εμένα περισσότερο αν δεν είχαν τόσο πλαστικό και κακογουστιά. Όσες φορές με άφησαν να τους φτιάξω στολές το καταχάρηκα... συνήθως όμως είτε οι διαφημίσεις είτε οι φίλοι με νικούσαν...
Φιλιά πολλά, να περνάτε καλά!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τοοοοοσο υπέροχη η φορεσιά, αδερφάκι! Αλλα, και το μοντέλο μας την απογείωσε! Τα μποτάκια με ξετρέλαναν! Εύγε και του χρόνου με ακόμα περισσότερο κέφι και φαντασία!!

Andria είπε...

Η στολή σας με ξετρέλανε από την πρώτη στιγμή που την είδα! Ξετρελάθηκα και με το μοντέλο βεβαίως βεβαίως! Και πόσο συμφωνώ με την http://www.blogger.com/profile/02988058805147481965 για το πλαστικό και την κακογουστιά! Η στολή σας ξεπερνάει και αυτή της Ποκαχόντας!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη η στολή
Φιλάκια ...

Δέσποινα είπε...

Πολύ όμορφη η στολή της και κούκλα η μικρή!

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...