Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Το λαγουδάκι του Πάσχα



Μπορεί να έχουμε μπει για τα καλά στο Φλεβάρη, το μήνα της τρελής Αποκριάς, αλλά εδώ έχουμε πασχαλινό αναβρασμό! Φέτος αποφάσισα από νωρίς να ασχοληθώ με πασχαλινά διακοσμητικά και άλλες σχετικές χειροτεχνίες, για να μην πω για άλλη μια φορά "δεν πρόλαβα και φέτος...".

Κάθε Πάσχα απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά μας έθιμα,τους ύμνους και τους ψαλμούς της Μεγάλης Εβδομάδας, τα κόκκινα αβγά, το σουβλιστό αρνάκι και τα σοκολατένια λαγουδάκια.
Έχετε σκεφτεί, πως σχετίζεται ο λαγός με το Πάσχα;


 


Πρόκειται για πασχαλινό σύμβολο που, όπως, διαβάζω προέρχεται από τη Γερμανία, αλλά το βρίσκουμε και σε άλλες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Ο λαγός συμβολίζει τη γονιμότητα και την αναγέννηση της φύσης κατά την περίοδο της Άνοιξης και είναι αυτός που φέρνει τη μέρα του Πάσχα τα σοκολατένια αβγά στα παιδιά.



 


Έτσι, λοιπόν, έκανα δύο συνθέσεις στις οποίες χρησιμοποίησα μεταλλικά ποτιστήρια, από τα οποία ξεπροβάλλουν τσόχινα λαγουδάκια. Και βέβαια, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα λουλούδια, μιας και το Πάσχα και η Άνοιξη είναι ταυτόσημα.
Δε σας φτιάχνουν το κέφι τα ζωηρόχρωμα λουλουδάκια που περιτριγυρίζουν τα λαγουδάκια μου;



3 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Καλημέρα!!! Εμένα πάντως το κέφι έφτιαξε μόλις είδα όλη αυτή την πανδαισία χρωμάτων να κατακλύζει την οθόνη μου! Πανέμορφες οι συνθέσεις σου, αδερφάκι!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Τι νωρίς\ κορίτσι μου..εγώ έχω γεμίσει στο εργαστήρι μου πασχαλίτσες και αυγουλάκια για τα μπαζάρ!!!Θαυμάσια ιδέα το λαγουδάκι σου ετοιμάζω κι εγώ κάτι με αυτά όμως μικρά για να πουλιούνται εύκολα.Καλημέρα όλη μέρα!

Τζέσσυ είπε...

Εύα μου καλά έκανες γιατί ο καιρός θα περάσει πολύ γρήγορα μέχρι το Πάσχα! Είναι πανέμορφες οι συνθέσεις σου!!! Δε χορταίνω να βλέπω τις φωτογραφίες!!!

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...