Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τα δέκα δικά μου αγαπημένα!


Καλημέρα σε όλους!

Τι κρύο ήταν αυτό τις προηγούμενες μέρες; Το χρειαζόμασταν, η αλήθεια, είναι για να νοιώσουμε λίγο χειμώνα. Αν είχε χιονίσει και στα μέρη μας, θα ήταν ακόμη καλύτερα!

Εδώ και μέρες η μπλογκογειτονιά παίζει το γνωστό παιχνίδι των 10 αγαπημένων μας πραγμάτων και πολλές φίλες καλούν ανοικτά να πάρει τη σκυτάλη, όποια επιθυμεί. Σκεφτόμουν κι εγώ να πάρω σειρά, αλλά διαρκώς το ανέβαλα. Μέχρι που η γλυκιά φίλη Rock 'n' Rolla , αλλα΄και η αγαπημένη αδερφούλα, το έταιρον ήμισυ από το "ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙ " με προσκάλεσαν και προσωπικά κι έτσι δεν μπορούσα να αρνηθώ! Οπότε, ορίστε κι οι δικές μου αγαπημένες προτιμήσεις...


Αγαπημένο βιβλίο: " Η διαχείριση της αγάπης", του πατέρα Θεόφιλου Φάρου. Ίσως τον έχετε παρακολουθήσει σε κάποια εκπομπή της ΝΕΤ, όπου κατά καιρούς παρουσιάζει το έργο του και τα βιβλία του. Πρόκειται για ένα κληρικό με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες και την ψυχολογία με κοινωνικό έργο ζηλευτό τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Μη σας ξενίζει η ιδιότητα του κληρικού...οι απόψεις του δεν περιορίζονται στο αυστηρό στενό εκκλησιαστικό πρότυπο που έχουμε στο μυαλό μας...




Αγαπημένη πόλη:  ΑΘΗΝΑΑΑΑΑ! Μια πόλη ανεξάντλητη, όπου πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούργιο, που καταφέρνει με τα απομεινάρια της από παλιές εποχές να κάνει το μυαλό να ταξιδέψει, αλλά και που σε ξιαφνιάζει διαρκώς! Ίσως αν την αγαπούσαμε όλοι λιγάκι παραπάνω να είχε και άλλο χρώμα...



Η πόλη των αντιθέσεων!



Αγαπημένο άρωμα: το μήλο..."Be Delicious", DKNY


Αγαπημένο γλυκό: Ελαφριά και δροσιστικά κρεμώδη γλυκά, όπως πανακότα και κρεμ καραμελέ... σρλουπ!



Αγαπημένο Blog: Μα ποιο να πρωτοξεχωρίσω;;; ΌΛΑΑΑΑΑ τα αγαπώ, το καθένα για το δικό του ξεχωριστό χρώμα!






Αγαπημένος προορισμός: δύσκολη κι αυτή η ερώτηση, όμως θα επιλέξω τα Λουτρά Πόζαρ, ή αλλιώς τα θερμά λουτρά έξω από το χωριό Λουτράκι στην περιοχή της Αριδαίας, μόλις λίγη ώρα πάνω από την Έδεσσα! Έχω βρεθεί εκεί τουλάχιστον 5 φορές και το τοπίο είναι μαγευτικό όλες τις εποχές του χρόνου! Έτοιμοι για βουτιά στα θεραπευτικά νερά του ποταμού; 38 βαθμούς Κελσίου, χειμώνα, καλοκαίρι! Μετά πεζοπορία στο δάσος και φαγητό στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο!




Αγαπημένες μπότες: αυτές η καφέ που αγόρασα προχθές! Όμως για να πω την αλήθεια ονειρεύομαι αυτές τις όμορφες felt μπότες που βλέπω στο διαδίκτυο και τις θέλωωωω!





Αγαπημένο μέρος για καφέ: Το "Phileas Fogg" εδώ στου Ζωγράφου, το οποίο εκτός από καλούς καφέδες, ροφήματα και χυμούς, είναι διακοσμημένο έτσι ώστε να κάνεις το γύρο του κόσμου σε 80...λεπτά και όχι ημέρες, όπως ο Φιλέας!






Αγαπημένο φαγητό: οποιαδήποτε μορφή πατάτας ... πατάτα τηγανητή με χοντρό αλάτι και φρέσκια ριγανίτσα, πατάτα βραστή περιχυμέμνη με λαδάκι, πατάτα ψητή με τη φλούδα που αχνίζει μόλις την πιέζεις  να ανοίξει, πατάτα πουρές με λιωμένο τυρί μέσα, πατατοκροκέτα... εν ολίγοις, πατάτα να 'ναι κι ότι να 'ναι...!





Αγαπημένη ανάρτηση: Μια από τις πιο αγαπημένες μου είναι η "Ψαροκασέλες στον τοίχο" για διάφορους λόγους! Αυτή την κατασκευή την ευχαριστηθήκαμε πολύ με τον Αποστόλη, μιας και ήταν και άμεσα χρηστική! Θέλαμε να διακοσμήσουμε κάπως πρωτότυπα έναν τοίχο στο μαγαζί μας στη Λευκάδα και σκεφτήκαμε τρία εναλλακτικά ραφάκια για τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα του εστιατορίου. Την ανάρτηση αυτή την αγαπήσατε κι εσείς πολύ και ξέρω κάποιους που την εφάρμοσαν κιόλας στους δικούς τους χώρους.




Αν και όπως προείπα, στα περισσότερα σπιτάκια ήδη έχω δει το παιχνιδάκι. Εάν, όμως, ξέφυγε από κάποιον που θέλει να πάρει σειρά, είναι ευπρόσδεκτος να πάρει τη σκυτάλη!

Φιλιά πολλά σε όλους!

10 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Πατάτες τηγανιτές, πατέτες πουρέ, πατάτες βραστές..Γενικώς πατατομανία! Στα λουτρά βέβαια, εχουμε περάσει αξέχαστες στιγμές!!

NANTIA είπε...

Καλημέρα κουκλίτσα! Υπέροχες οι επιλογές σου! Το βιβλίο θα μπει στα "προσεχώς"!
Φιλιάααα

Litsa είπε...

Ένα υπέροχο και δροσερό top 10! Από το άρωμα, μέχρι τα γλυκά, τη διακόσμηση, το αγαπημένο καφέ. ΟΛΑ

debbgoud είπε...

Η πανακότα!!!!!Και γω με σένα!!!!

tzeni xr. είπε...

Kαλημέρα!!!!!!!!!!!! Τι ωραιες μπότες είναι αυτες αχ και εγώ τις θέλω!!

Οσο για την Αθήνα δεν έχω λόγια και εγώ την λατρεύω!

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒ.ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΟΜΟΡΦΑ

Eva's blog είπε...

μμμμ συμφωνω με τις πατατουλες και την πανακοτα!!!Θαυμαααα!!!!!

ΝΑΣΙΑ Σ. είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΦΤΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΣΟΧΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΤΡΕΛΑΘΗΚΑ ΜΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΟΛΛΑΓΕ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ Σ ΕΧΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΨΑΞΩ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΩ ΟΛΑ.ΚΑΛΟ ΣΚ!!!ΦΙΛΑΚΙΑ.

sophia είπε...

Όλα τέλεια !!!!! Περνά απο το νέο μου blOg!!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Απολαυστικό το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων, με απαντήσιες που ... ξαφνιάζουν!εεεε, όχι και τόόόσο...
Σιγά-σιγά εδώ μέσα αναγνωριζόμαστε!
Φιλάκια πολλά

Που είναι τα αβγά κουνελάκι;

Οι μέρες για το Πάσχα κοντεύουν και μικροί μεγάλοι ανυπομονούν! Θα ξεκουραστούμε από τις καθημερινές μας συνήθειες, θα βρεθούμε με φίλους κ...